Hur du varvar ner efter en kreativ dag

Brukar din hjärna gå på högvarv när du kommer hem ifrån jobbet efter en kreativ dag? Har du så mycket idéer och tankar i huvudet att du inte vet var du ska ta vägen? Då kan du behöva varva ner. När du är hemma ska du inte jobba, utan hemma bör vara en plats för lugn och ro. Genom att varva ner kan du slappna av bättre och får därmed mer energi till morgondagen.

Olika förslag

Olika människor slappnar av och varvar ner på olika sätt. Vissa gillar att sätta sig med något gott att äta eller dricka framför en braskamin, samtidigt som de bara lyssnar på hur det sprakar och känner in värmen som kommer från kaminen. Andra behöver ta en promenad eller en springtur för att kunna tänka på annat. 

Oavsett om du behöver en aktiv eller mer passiv nedvarvning så är det viktigt att du andas och rensar huvudet. Ibland kanske du känner för att köra ett hårt träningspass för att kunna varva ner, och ibland väljer du ett avslappnande bad istället. Du behöver inte göra antingen eller. Bara du gör det som känns bra i stunden. 

Andra förslag på nedvarvning är att måla, pussla, läsa en bok, prata med någon, meditera, köra ett lugnt yogapass, ta en cykeltur eller liknande. Du kan till och med bara ligga i soffan och kolla rakt upp i taket om du vill det. Det viktiga är att du tillåter dig själv att varva ner så att du kan vara lika kreativ imorgon.