Var kreativ med din kropp

Något du alltid kan vara kreativ med är din kropp. Det kan handla om hur du klär dig, hur du rör dig, hur du kommunicerar, och mycket annat. I och med att du vet om att din kropp alltid kommer att vara med dig kan du vara säker på att den alltid finns där för dig, tillgänglig för att användas på det sätt du vill. Därmed är det alltid ett säkert kort att vara kreativ med din kropp.

Klä dig kreativt

Att klä sig kreativt kan vara både det roligaste och jobbigaste som finns. Men, när du går in med inställningen att det är det roligaste som finns kommer du att stå framför garderoben med ett leende varje morgon. Våga testa nya färger, ovanliga kombinationer av mönster, eller ett plagg som du skulle vilja bära men inte vågar. Du äger din kropp och det är ingen annan som kan bestämma hur lite eller hur mycket kreativ du kan vara med din kropp och dina kläder.

Rör dig kreativt

Ett annat sätt att vara kreativ med kroppen är att röra på sig. Det klassiska exemplet på att skapa kreativa rörelser är att dansa. Sätt på en låt som känns bra och låt kroppen röra sig som den vill till musiken.

Tycker du inte om att dansa kan du röra på kroppen kreativt ändå. Du kan testa att göra en ny övning på gymmet, kanske göra ett hopp mitt i ett springsteg, eller gå lite baklänges istället för att gå framlänges hela promenaden. Så fort du gör någonting nytt som din kropp säger åt dig att den vill så gör du en kreativ rörelse.