Kroppen behöver variation

När du är kreativ, brukar du sitta i samma ställning hela tiden eller brukar du variera din arbetsposition? Om du dag ut och dag in sitter på exakt samma ställe i exakt samma stol kan det bli skadligt för kroppen – oavsett hur skönt det än kan vara att sitta i den där stolen. För att kroppen ska må bra och du ska kunna vara kreativ även i äldre ålder behöver kroppen variation och en blandning av olika rörelser, stillasittande positioner och så vidare.

Små saker gör stor skillnad

Att bara göra något så enkelt som att köpa ett höjbart skrivbord online och byta ut det mot ditt gamla skrivbord kan göra mycket mer än du tror. Genom att kunna variera mellan att stå och sitta under dagen när du är kreativ kommer din kropp att tacka dig längre fram i livet.

Men det handlar inte bara om hur du sitter. Det handlar också om hur du rör dig och använder din kropp när du är kreativ. Om du alltid målar på exakt samma sätt blir handen och armen van och kan till och med göra ont om du någon gång skulle testa att hålla pennan eller penseln på ett annat sätt.

Det är egentligen samma sak som att du skulle springa samma löprunda varje dag i hela ditt liv. Dels skulle det inte vara så roligt tillslut, och trots att det är bra att vara ute och springa kommer din kropp inte kunna förbättras om du hela tiden springer exakt samma. För att utvecklas och lära sig nya grejer behöver vi använda våra kroppar på nya sätt.