Kreativa lösningar för båten

Oavsett om du har en båt för mindre turer på sommaren eller verkligen uppskattar livet till sjöss och har slagit på mer stort med en husbåt, så kommer du någon gång att uppleva en begränsning till ytan. Här gäller det att ta tillvara på kreativa lösningar som gör att du kan spara plats på båten. Med några mindre investeringar kan du hålla allting organiserat och är minst lika viktigt som menzerna-produkter!

Rensa med jämna mellanrum

När man bor mindre så har man också en mindre anledning att hålla fast vid saker som man inte behöver. För att båten inte ska fyllas till bredden och fortsätta vara hemtrevligt är det därför viktigt att du rensar ur skåpen med jämna mellanrum. Kastar tidningar och skänker bort böcker som du har läst ut. Lämnar in kläder som du ändå inte använder och även sorterar i skåpen så att du faktiskt har koll på vart allting är. Du kan köpa skåpsorganiserare för en billig peng och sedan kan du spara massor av plats både i garderoben och lådorna.

Använd taket på båten

Många nyttjar heller inte båtens fulla potential och även om du inte vill att utsidan av båten ska kännas kaosartad så är det viktigt att du tar tillvara på båtens tak, iallafall för lite större föremål som utemöbler, din cykel eller vedbitar till kaminen på båten. Allas båtar ser väldigt olika ut och du ska såklart anpassa hur mycket saker du har hemma, beroende på båtens storlek och form. Men du kommer att trivas ännu bättre om du inte omger dig med saker som ligger och skräpar i onödan.